SIKÇA SORULAN SORULAR
Aküm bitti, arızalandı, şarj tutmuyor; fakat garantim devam ediyor. Ne yapmalıyım?
Akülerinizle alakalı garanti süresi içerisinde karşılaştığınız arıza durumları için (fiziksel hasar, şişme hariç) faturanız ile beraber bizimle iletişime geçebilir ve birebir değişim imkanımızdan yararlanabilirsiniz.
60 amper yerine 70 amper akü alsam olur mu? Kullanacağım cihaza zarar verir mi?
İhtiyacınız olan amper değerinden daha yüksek amperli bir akü tabii ki alabilirsiniz. Bu durumda daha uzun süre kullanım sağlarsınız ve hiç bir zararı olmaz. Bu konuda unutulmaması gereken tek şey akülerin konulacağı yerdir. Çünkü akü kapasitesi büyüdükçe kapladığı alanda büyüyecektir.
Aküyü şarj ederken nelere dikkat etmeliyim? Akü şarj cihazımı nasıl seçmeliyim?
Aküleri şarj ederken uygulanması gereken yöntem, akü kapasitesinin 20’de 1’i (1/20) ile (örneğin 60Ah için 60/20=3A) 24 saat şarj edilmesidir. Standart sulu tip aküler için 15,6V, AGM ve Jel tipi aküler için 14,4V voltaj limiti uygulanmalıdır. Şarj cihazı mümkünse, akünün dolduğunu gösteren tip ve akü dolduğunda duran özellikte seçilmelidir.
Aküleri aldıktan sonra kullanmazsam ne olur?
Akülerinizi aldığınızda en çok 6 ay kullanmasanız bir şey olamayacaktır. Ancak 6 aydan sonra akülerinizi kullanmamış olsanız dahi akülerinizin performansı azalacaktır. Yani akü alındıktan itibaren kullanılmaya başlanmalı. Kullanılmayacaksa dahi şarj ve deşarj edilmelidir.
Neden Jel Akü almalıyım avantajı nedir?
Diğer akü türlerine kıyaslandığında jel aküler oldukça yüksek oranda kullanım kapasitesine sahiptir. 100 amperlik bir sulu akünün kullanım kapasitesi %50 seviyesindeyken aynı amperdeki jel akünün kullanım kapasitesi %80 seviyesine kadar artış gösterebilmektedir.
Kuru akü ile çalıştırdığım cihazımı Jel akü ile çalıştırabilir miyim?
Hiç bir engel yoktur. Dikkat edilmesi gereken tek şey cihazınızın Voltaj değerleridir.